4 ilk sünnet, 4 farz ve 2 son sünnet olmak üzere kılınan öğle namazının nasıl kılındığına ilişkin ayrıntılı ve sıralı bilgiler eylem’de
Usulüne uygun abdest alındıktan sonra ilk önce öğle namazının ilk sünnetini kılmak üzere niyet edilir. Niyetin ardından iftitah tekbiri ile namaza başlanır. Bu tekbirde eller avuç içleri kıbleye bakacak şekilde kulaklarının yanlarına kadar kaldırılır ve baş parmaklar hafifçe kulak memelerine değdirilir. Daha sonra eller göbek üzerine bağlanarak birinci rekatın kıyamına başlanır.
Önce Subhaneke duası okunur ve ardından Fatiha suresi ile zammı sure ya da en azından bir ayet okunarak sonrasında tekbir getirilerek rükuya varılır. Rükuda en az üç kez ya da tek sayı olmak üzere daha fazla kez Subhane Rabbiyel azim denilir. Semiallahulimenhamideh denilerek rükudan doğrulunur ve sonrasında secdeye varılır. Secdede de en az üç kez ya da tek sayı olmak üzere daha fazla kez Subhane Rabbiyel ala denilir. Dört rekat boyunca bunlar tekrarlanır ancak ikinci rekattan sonra tahiyyat oturuşunda ettahiyatü okunur ve kalkılır. Dördüncü rekattan sonra ise ettahiyatü duasına ek olarak salli – barik duası olarak bilinen dualar ile Rabbena duaları olarak bilinen dualar okunur. Sonrasında selam verilerek sünnet namazı tamamlanır.
Son sünnette de namaz aynı ilk sünnetteki gibi ancak bu kez iki rekat olarak kılınır.
İki sünnet arasındaki farz bölümünde ise sünnet namazlardan farklı olarak üçüncü ve dördüncü rekatın kıyamlarında sadece Fatiha okunması yeterlidir. Namazın ardından sünnet olan tesbihatlar yapılarak isteğe göre dua edildikten sonra namaz tamamlanır.